Over Farmfabriek

Image Name

Onze visie: Farmfabriek is een gevoel. Een gevoel dat een zot idee de kans heeft om te slagen!

Onze ultieme ingrediënten? Creativiteit, eigenzinnigheid, vrijheid en vooral heel veel goesting . We willen een plaats creëren voor en tegelijkertijd met een groep mensen die dat gevoel belichamen. Onze bewoners mogen dan wel stuk voor stuk hen eigen unieke verhaal of project hebben, wat hen verbindt is de passie en gedrevenheid waarmee ze elk achter hun verhaal staan. Van meubels tot schilderkunst, van muziek tot koken, iedere bewoner op zich gaat er voor, niet omdat het moet, maar simpelweg omdat we het graag doen.

Voor zijn bewoners biedt Farmfabriek daarom een betaalbare plek voor mensen die op zoek zijn naar een eigen stek om zich uit te leven, maar die evenzeer nood hebben aan groepsgevoel, sfeer en gezelligheid. In de fabriek heeft iedereen zijn eigen ruimte, toch ontmoeten we elkaar in de gemeenschappelijk koffieruimte, op de maandelijkse bewonersvergadering of tijdens één van de activiteiten georganiseerd in de eventruimte.

Voor de buitenwereld wil Farmfabriek een ontmoetingsplaats zijn waar mensen graag naartoe komen omdat het er ongedwongen, aangenaam en leuk vertoeven is , omdat er iets te beleven valt en omdat het een verrassende en unieke omgeving is. Met een ontmoetingsplaats wordt een plaats bedoeld die voor diverse doeleinden (activiteiten, projecten, etc.) gebruikt kan worden maar waar steeds het socioculturele aspect centraal staat.
We geloven dat een ontmoetingsplaats als deze een meerwaarde kan zijn voor de stad en haar bewoners. Niet alleen brengt dergelijke plaats mensen samen, bovendien biedt zij ook mogelijkheden voor het ontstaan en ontwikkelen van nieuwe ideeën en projecten.

Tenslotte zorgt Farmfabriek er ook voor dat een stukje geschiedenis in Deinze blijft bestaan. Het in ere herstellen en behouden van de oude Farmfabriek was dan ook één van de eerste drijfveren van de drie oprichters om zich in dit project vast te bijten.

Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen met Joost of Charlotte.